vineri, 3 august 2012

Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania, 5-10 august 2012, Cluj-Napoca

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) are placerea de a va invita la deschiderea celei de-a VII-a editii a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR), care va avea loc in perioada 5 - 10 august in Cluj-Napoca.

FOSR este cel mai important eveniment al ANOSR, scopul acestuia fiind realizarea unui cadru de dezbatere a subiectelor educationale si sociale importante pentru studenti, facilitand in acelasi timp schimbul de bune practici intre organizatiile studentesti. In acest an in jur de 150 de reprezentanti ai studentilor proveniti din peste 70 de organizatii studentesti din tara vor cauta solutii la probleme precum finantarea educatiei, participarea studentilor la luarea deciziilor in universitati si in afara lor, dar si angajabilitatea tinerilor, in special in unele sectoare de interes national - educatia si sanatatea. Rezultatele dezbaterilor vor fi transpuse si in o serie de propuneri de modificare a legislatiei in vigoare, urmand ca acestea sa fie propuse spre asumare actualilor parlamentari sau candidatilor la alegerile din toamna. Tot aici, studentii vor analiza implementarea Statutului Studentului. Acesta a fost elaborat, promovat si supus dezbaterilor timp de peste cinci ani de catre ANOSR inainte de adoptarea sa, la finalul lunii Martie 2012. Analiza va viza masura in care prevederile sale sunt deja aplicate si au efecte asupra studentilor romani.
Deschiderea evenimentului va avea loc in data de 5 august la Auditorium Maximum Cluj-Napoca (str. Mihail Kogalniceanu, nr. 3-5), incepand cu ora 14:00, unde sunt asteptati: Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Rectori ai universitatilor din Cluj-Napoca si reprezentanti ai autoritatilor locale. Evenimentul se va desfasura in cadrul mai multor universitati Clujene, iar la finalul sau, pe data de 10 August, va avea loc o conferinta de presa in cadrul careia vor fi anuntate rezultatele dezbaterilor.
Organizatorii acestei editii sunt: Asociatia Studentilor de la Business (ASB), Asociatia Studentilor Psihologi din Romania (ASPR), Asociatia Studentilor Universitatii de Arta si Design (ASUAD), Federatia Asociatiilor Studentesti din Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (FAS-USAMV), Organizatia Studentilor Economisti (OSE), Organizatia Studentilor Farmacisti (OSF), Organizatia Studentilor Universitatii Babes-Bolyai (OSUBB),  Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (OSUT), Sindicatul Studentilor Europenisti (SSE).

Niciun comentariu: