luni, 8 martie 2010

Forum ANOSR - perspectiva ASPR-ista

Forumul ANOSR din 2010 s-a incheiat de cateva zile, iar concluziile sunt pe masura unui astfel de eveniment. Detalii putei gasi in presa sau pe site-ul ANOSR.

Noi vrem sa va prezentam perspectiva noastra, mai cu seama ce a avut Irina de zis despre aceasta experienta:

"

Un Forum Inspirat sau Inspirant?

Salut oameni ai acestei lumi inca neintelese a voluntariatului(dramatic huh, sau inspirat?hmm)...tocmai ne-am intors de la Forumul ANOSR ce a avut loc in capitala nebuniilor sau a nebunilor....Bucuresti. E un eveniment ce reuneste 60 de organizatii si fff multi multi oameni. Ganditi-va cate idei se nasc acolo pe minut, cate idei se critica acolo pe secunda si cate proiecte isi au inceputul in fractiunea de timp in care stai de vorba cu omul de langa tine. Este fascinant sa vezi cum se lucreaza la nivel national, ce "explozii" se produc atunci cand mintile se unesc..Eu o sa va povestesc despre experienta mea, care a fost asa putin de outsider..in ideea ca neavand drept de vot nu am putut participa la sedintele inchise, dar am avut experintele workshop-urilor si a sedintele deschise, inclusiv a training-urilor.

Astfel ca in prima zi cand am ajuns in aceasta lume noua, pentru ca asa ma simteam avand in vedere ca nu stiam pe nimeni, nici macar orasul..totul era nou...chiar si hotelul de 4 stele in care am fost cazati era parca din alta lume...nah acuma exagerez de dragul peisajului si a imagisticii....dupa ce am fost cazati am mers la deschiderea oficiala a Forumului, fiind asa ca un fel de START la cunoastere in toate dimensiunile ei.
A doua zi am participat la workshop-ul pe Agentia de credite, unde s-au discutat multe probleme importante legate de acest subiect si s-a incercat sa se reglementeze planul facut deja de Minister. Avand in vedere feedback-urile ce le-am auzit prin presa eu zic, ca am facut o treaba buna. E ciudat sentimentul ala pe care il ai atunci cand auzi si vezi ca ideile ce le generezi in interiorul unui cerc cat de cat restrans sunt implementate la nivel national...e genul ala..ca "damn acolo am zis si eu asta si e la nivel national..deci daca se implementeaza pot spune ca a fost si cu ajutorul meu"...e CEVA..cre ca in ziua de azi sa faci CEVA e foarte important..
Un alt training la care am participat a fost cel pe DEBATE..poate ati vazut cum decurge un real debate la nivel international..eu una nu eram foarte familara cu acest domeniu deci a fost ceva nou si ff atractiv..Un alt modul al acestui training a fost pe argumentare si pe tehnici de comunicare, care iarasi mi s-au parut foarte inspirate avand in vedere ca relatiile interpersonale sunt de baza in acest context.
Si daca tot am ajuns la acest domeniu, cel al socializarii si comunicarii, cred ca acest lucru s-a intamplat cel mai bine in timpul serilor sociale..care chiar au fost sociale..eu de aici am invatat cel mai mult..uimita am fost sa vad ca inca exista oameni care gandesc, si care gandesc bine..bravo..

Cam asta e descrierea din perspectiva mea a Forumului. Este un rezumat al rezumatului..multe s-au intamplat in 5 zile...dar in mare cam astea sunt lucrurile ce s-au conturat..mno copii..spre alt eveniment din care vom invata care e treaba cu tot acest domeniu vast al voluntariatului si de ce nu..al vietii de student si de voluntar..la mai bine si la mai mare!!!! "

Niciun comentariu: