miercuri, 15 octombrie 2008

Saptamana Bobocului, mai mult decat un proiect!!

De ce este cel mai frumos si cel mai greu proiect din punctul meu de vedere?

Cel mai frumos pentru ca este cel mai ‘recunoscator’ proiect. Lucrezi pentru dragutii de boboci care fara mofturi, ofticari, nemultumiri, pretentii, sclifosii, iti sunt reconoscatori pentru orice fapt pe care faci pentru ei fie un megaparty, fie un amarat raspuns la o intrebare...

Primesti la fel de mult de la ei cat dai tu...faptul ca zambesc la tine cand te vad la facultate, iti spun pe nume, striga dupa tine de la 100 de m pe strada, te invita la plimbare, etc.etc.


Si de ce este cel mai greu?

Pentru ca e luuuuuuuuuuuunng !! Proiectul propriu zis tine trei saptamani...asta e foarte mult. Dupa prima saptamana (cand deja sunt 3 saptamani de organizare in spate) ai tendinta sa abandonezi proiectul. E greu sa ramai in priza si mai ales sa tii in priza pe echipa ta timp de 3 saptamani. Si cand iti vine sa iti bagi piciorul in tot evenimentul vine o excursie cu vin fiert la sfarsit, un FisrtDate pe cinste, o Cinema stiintifica, un Dezmatz ooooodaaaaaaaaaaaa prinzi energie si simti ca ai recuperat proiectul, proiectul tau cel mai drag, cu oamenii si pentru oamenii cei mai dragi!!


Cand vin 30 de oameni sa se plimbe cu tine in ploaie, vant si frig, se umpla o sala de 80 de persoane in Casa de Cultura a Studentilor, cand deja te rogi sa nu mai vina alti oameni ca nu ai loc intr-o cafenea intreaga, cand nu poti sa respiri si sa faci un pas nici macar pe masa, cand auzi intrebari si enunturi de genu: ‘Cu ce pot sa te ajut? Mai e ceva de facut? Poti sa ma suni oricand daca ai nevoie de ceva. Las ca asta fac eu du-te si odihneste-te’, cand unii fug dupa afis, altii dupa proiector, dupa beni, cereri peste tot, afis peste afis, poze, sali etctetc., atunci simti ca ai pus punct la un proiect de succes si a trebuit sa dizolvi cea mai buna echipa!


Si aici este raspunsul de ce faci voluntariat.....


Niciun comentariu: