miercuri, 15 decembrie 2010

Noi vrem tabere de iarnă!

ANOSR, in calitate de reprezentant legitim al studentilor, refuza cu vehementa sa accepte inca un drept furat studentilor din Romania!

Astfel, in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, Ministerul Educatiei mai face un cadou studentilor: taierea taberelor. Daca pana acum, studentii cu cele mai bune rezultate la invatatura, primeau in vacantele de iarna/vara tabere studentesti, de acum toate acestea vor face parte dintr-un basm frumos.

ANOSR doreste sa reaminstesca Ministerului ca aceste tabere reprezinta una dintre putinele politici de incurajare a performantelor, prin care pana acum statul reusea sa stimuleze performanta academica.

In acest context, ANOSR solicita MECTS gasirea unei solutii urgente pentru ca cei mai buni studenti din Romania sa nu isi piarda din drepturi! Mai mult, reprezentantii studentilor isi doresc o intrevedere cu Ministrul Educatiei pentru a gasi o solutie la problemele grave semnalate. Consideram ca fondurile pentru taberele studentesti nu salveaza Romania de criza, insa suntem siguri ca alocarea taberelor va stimula studentii si va genera un castig atat pentru acestia cat si pentru Romania.

”Taierea drepturilor studentilor a inceput odata cu afrontul adus miscarii studentesti in proiectul de Lege a Educatiei prin excluderea studentilor din cele mai importante decizii din universitate. Observam ca taberele studentesti sunt urmatoarele drepturi la care se renunta. Speram ca aceasta atitudine impotriva studentilor sa se revizuiasca pentru a nu ajunge in situatia colegilor nostri din alte state” – Daniela Alexe, Presedinte ANOSR

Niciun comentariu: