luni, 30 iunie 2008

Începuturile...

Făcând curat în camere printre toate cursurile şi foile, m-am gândit că i-ar prinde bine o curăţenie şi laptop-ului meu.:) Şi aşa am dat peste un document foarte preţios.:D L-am scris după prima săptămână de la facultate. Am lăsat tot aşa cum am scris atunci, nu am schimbat nimic.

Şi ca să înţelegeţi detaliile personale, Osono e numele trupei mele de teatru şi Rătăcirea este prescurtarea titlului piesei de teatru în care am jucat un an (Fragmente din povestea rătăcirii). Cu oamenii de aici eram foarte foarte uniţi! Ne cunoaşteam cu bine, cu rău, cu tot şi trăind atâtea împreuna eram mai apropiaţi decât cu oricine altcineva din întreaga lume! O să vă daţi seama de ce v-am dat detaliile astea. :)

Iooooi aşa îmi place aici!! Îmi place facultatea şi îmi place viaţa aici in Cluj!! M-am aşteptat la mult mai rău...Primele zile chiar au fost foarte grele. Am avut un complex de inferioritate doooamneee...nu-mi găseam locul, mă chinuiau o grămadă de întrebări, de ce sunt la secţia română, de ce am venit la psiho, ce vreau, ce se întâmplă? Eram speriată şi tulburată. Până la urmă a treia zi m-am decis să mă duc la un evenimnet organizat pentru boboci. Experienţa asta cred că mi-a determinat toată viaţa mea ca studentă. M-am convins că sunt la locul potrivit între oameni potriviţi, şi da! am decis bine!

De fapt totul a constat într-un joc simplu, toată lumea a vorbit cu toată lumea 5-7 minute. În aceste câteva minute s-au născut nişte conversaţii atât de profunde încât nu mi-a venit să cred! Peste întrebări superficiale am văzut că toata lumea vrea să dăruiască, să dăruiască din el/ea. Sunt nişte oameni atât de frumoşi, energici şi hotărâţi! Eu am crezut că la psiho merg oameni care nu ştiu unde altundeva să meargă, dar acum văd că e fals. Eu ador să fiu cu ei, ador facultatea. Oamenii din ASPR sunt parcă ar fi din Osono. Deschişi, veseli energici şi dornici de a ajuta! A fost o persoană cu care n-am schimbat nici măcar un cuvânt, dar a venit la mine să mă ajute dacă am nevoie de ceva. Vorbesc cu mine parcă am fi prieteni de mult, serios...cu oameni aşa deschişi nici măcar acasă nu m-am întâlnit! După evenimentul ăsta deja m-am simţit în siguranţă. Ziua următoare deja veneau la mine, mă salutau, mă pupau şi stăteau de vorbă cu mine.”

(chestii trestii despre facultate, teatru, etc..sar la următoare parte legat de ASPR)

“Hmm...cât despre ASPR..mie mi se pare foarte atragător, eu o să mă bag fără îndoială! Simt că aici pot să învăţ foarte multe, e un loc în care pot să mă desprind şi să mă dezvolt. De fapt eu o să mă bag mai mult pentru oameni. Simt că e un colectiv incredibil de puternic, când mă uit la ei parcă aş fi în Rătăcirea. E o iubire şi un respect incredibil între ei. Se vede cum se ajută între ei, cât de uniţi sunt! Simt acelaşi spirit de colectiv pe care l-am simţit acasă în Rătăcirea. Scop comun, iubire, respect, coeziune. Şi pe lângă toate astea sunt oameni foarte deschişi, un colectiv foarte deschis. Pierd si primesc membrii noi aşa ca şi noi. Oamenii pleacă, oamenii vin, dar colectivul supravieţuieşte, renaşte şi totul merge mai departe. “

Mda...asta a fost prima mea părere despre ASPR-ul nostru drag şi după un an pot să zic cu certitudine că nu am greşit!

6 comentarii:

Andi spunea...

:) ma bucur mult ca nu ai gresit!

hugs

Andra spunea...

da bine! asta vroiam sa zic io :)) f tare cand scrii ceva, recitesti dupa un timp si vezi ce e schimbat sau nu si cum :p

Andi spunea...

cum sa facem oare sa ne citeasca/comenteze un pic mai multz' din membrii nojtri? :) propuneri, sugestii? :D

ALI Gavra spunea...

mda...Leda a scris asta...:)...mumos-mumos

Léda spunea...

Andi la intrebarea ta ar fi o solutie sa trimitem si pe grup cand apare ceva(ma refer la link). Ca altfel oamenii nu intra pe blog, dar daca vad acolo un link, dau un click. Stiu despre mine.:D A fost useful cand mai faceati din astea.:)

ioana francu spunea...

pai sa intre sa citeasca..ca merita...ioi leda ce frumos offf eu vreau la cluj la BV e kake....imi e dor de voi..abea astept sa ne vedem...si nu vreau sa fiu egoista dar sunt mandra ce esti in ASPR datorita "First Date"...is mandra de oamenii din ASPR ca te-au atras si convins....ioi is mandra de tine Leda va puuuuuuuuuuuuuuuuuuup pe toti :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*